hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 21 maart 2021

Onder de vulkaan op 21 maart met Dido Michielsen, Thom Hoffman en Ellen Deckwitz

 


Ons Indië is het thema van aflevering #6 van 2021.

Met haar eerste roman Lichter dan ik viel Dido Michielsen meteen in de prijzen. Ze kreeg de Nederlandse Boekhandelsprijs voor het verhaal van Isah, geïnspireerd op het leven van haar betovergrootmoeder en talloze andere Indonesische vrouwen. Een verbijsterende geschiedenis die ons tot op de dag van vandaag raakt,’ noemde Adriaan van Dis dit verhaal over de voormalige kolonie.

In het boek Een verborgen geschiedenis (winnaar van de Kleio Klasseprijs voor Beste Geschiedenisboek 2020) laat acteur en fotograaf Thom Hoffman met foto’s een alternatieve geschiedschrijving van de koloniale tijd in Nederlands-Indië zien. Een confronterend boek voor mensen die alleen de beelden van tempo doeloe kennen. ‘Mijn belangrijkste boodschap is om met een open blik naar deze hele periode te kijken,’ aldus Hoffman.

Bij het overlijden van haar Indische grootmoeder ontdekte Ellen Deckwitz dat ze de enige in haar familie is die haar levensverhaal te horen heeft gekregen. De dichtbundel Hogere natuurkunde – deels reisverhaal, deels mythe, deels getuigenis – is het resultaat van de talloze gesprekken die Deckwitz in de jaren daarna voerde met mensen van wie de wortels ook in voormalig Nederlands-Indië liggen. 

Waar: met een link via Zoom – stuur een mail naar kantoor@onderdevulkaan.nl als je erbij wilt zijn;

Wanneer: live op zondagmiddag 21 maart om 15.00 uur; later terug te zien via www.onderdevulkaan.nl;

Prijs: een vrijwillige bijdrage via een Tikkie of of via een overboeking naar Stichting Square Web IBAN NL64 TRIO 0338 5697 23, o.v.v. ‘Onder de Vulkaan’.

Onder de vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Pauline Durlacher en Coen Peppelenbos.

Geen opmerkingen: