hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 9 december 2006

Poëtisch Den Haag gepresenteerd

In de openbare bibliotheek van Den Haag, om precies te zijn in de Haagse Lobby op de tiende verdieping, werd gisteren Poëtisch Den Haag gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Wim Deetman die het gedicht van Fred Papenhove over het Vredespaleis tijdens zijn toespraak voorlas. Daarna traden de dichters Mischa Andriessen, Jet Crielaard, Diann van Faassen, Cor Gout, Corrie Joosten, Max Lerou, Erik Lindner, Fred Papenhove (die zijn eigen gedicht, eeerlijk is eerlijk, toch beter voorlas), John Schoorl, Harry Zevenbergen, Henk van Zuiden en ondergetekende op.
Maar liefst drie dichters memoreerden het overlijden van Mariska Veres. Henk van Zuiden las in plaats van zijn gedicht over het standbeeld van Wilhelmina een hommage aan de zangeres voor, die op datzelfde tijdstip elders in Den Haag werd gecremeerd (beide gedichten zijn te vinden op de website van Henk van Zuiden)
Het hoogtepunt van de middag vormde het optreden van Cor Gout die zijn gedicht over de gesloopte bioscoop Metropole Palace had voorzien van muziek.

Daarna was het tijd voor een borrel en konden we genieten van de stad die aan onze voeten lag. Fred Papenhove vertelde dat hij in het voorjaar met zijn tweede bundel komt in de Contrabasreeks, ongeveer tegelijkertijd met zijn compaan John Schoorl die in de Sanwichreeks debuteert.


Alle dichters in Poëtisch Den Haag:
Mischa Andriessen, Jan Baeke, Carla Bogaards, Adriaan Bontebal, Maurice Buehler, Bart Chabot, Jet Crielaard, Remco Ekkers, Henk van der Ent, Diann van Faassen, Piet Gerbrandy, Ronald Giphart, Cor Gout, Kees 't Hart, Corrie Joosten, Anton Korteweg, Max Lerou, Daan de Ligt, Erik Lindner, Koos Meinderts, Thomas Möhlmann, Fred Papenhove, John Schoorl, Albertina Soepboer, Edward van de Vendel, Harry Zevenbergen, Henk van Zuiden.

(foto: Peter ten Hoor)

Geen opmerkingen: