hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 29 maart 2008

Marc Reugebrink wint Gouden Uil

Zojuist heeft Marc Reugebrink de Gouden Uil gewonnen. Hij was de meest Vlaamse inzending deze keer omdat hij het diepst in België woont. Een outsider. Ook in mijn enquête waar hij geen enkele keer werd genoemd.
Jeroen Brouwers - Datumloze dagen 7 (50%)
Marjolijn Februari - De literaire kring 4 (28%)
P.F. Thomése - Vladiwostok! 2
A.F.Th. – Het schervengericht 1 (7%)
Marc Reugebrink - Het grote uitstel 0 (0%)

Ik zal het boek van Reugebrink zeker gaan lezen. Vooral omdat ik gehoord heb dat er twee oud-collega's herkenbaar in het boek voorkomen.

En dan kunnen we nu gaan gokken op de Libris-prijs. Zie de nieuwe enquête.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Een verrassende winnaar. Dit had ik niet verwacht. Mijn publieksstem op 'Datumloze dagen' is overigens niet voor niets geweest... Gelukkig hebben we de Libris nog; het moet raar gaan als Brouwers die niet wint.

coen zei

Heb net bij TvL dit gereageerd:
@ Bart: Marc Reugenbrink heeft op de voorloper van de NHL gezeten: Ubbo Emmius.

Anoniem zei

Aha! Dat wist ik niet. Erg interessant. Ik wist wel, dat hij in het bestuur van SLAL heeft gezeten. Zijn die twee oud-collega's ver vóór mijn tijd? Deze week hebben we trouwens nog twee exemplaren van 'Het grote uitstel' verkocht. Zelf moet ik 'm ook nog lezen; ik ben benieuwd.

coen zei

Nee, ik geloof dat Remco Ekkers en (jaja) Aad Lohman te herkennen zijn.

Anoniem zei

Beiden bij mij bekend, inderdaad. Ik heb twee weken terug nog héél kort met Remco Ekkers over de lerarenopleiding gesproken, toen hij Bernlef interviewde in de Harmonie. Alleen al voor Aad wil ik de roman graag lezen, al vrees ik dat ik ze niet zal herkennen, omdat ik er te ver van af sta.