hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 28 juni 2008

Roze Zaterdag in Tiel en TT overal

Wie vandaag naar de Roze Zaterdag in Tiel ging vanuit Groningen kon niet om de TT in Assen heen. Toen we om elf uur uit Groningen vertrokken (ik in mijn Victoriehemd en Alfred in zijn naar roze zwemende rood geblokte hemd) waren de meeste TT-bezoekers gelukkig al ter plaatse, zodat het niet al te druk was. Dat veranderde vlak voor Zwolle toen bleek dat het hele Noorden en masse op vakantie was gegaan en Friesland en Groningen komen elkaar dan tegen zodat we een paar kilometer stapvoets rijden voor de boeg hadden.

Daarna weer plankgas richting Tiel. Onderweg een keer gestopt voor koffie en koek (van Alfred) en iets sanitairs. En ook deze jongedame in roze hemmetje had hoge nood.

In Tiel was alles erg roze en versierd, inclusief lange roze mensen van Bakker Bart, winkels en cafés vol ballonnen en fijne homomuziek. Natuurlijk was Frank van Dalen er, de scheidend voorzitter van het COC (dat hij een rechtser imago heeft gegeven, maar ook een minder truttig gezicht)(en een miljoenenschuld) en Gay-krantcoryfee Henk Krol en minister Plasterk.






Maar we kwamen natuurlijk voor Flipje (zoekplaatje).

Er moest natuurlijk gewerkt worden en daarom gingen we naar de informatiemarkt. Daar stond, zoals gewoonlijk, weer een stand van La Vita met Hilda Abbing en natuurlijk stond Anja de Crom klaar om iedereen van vers fruit te voorzien. Maar ik moest door, want ik zou een uur signeren bij de kraam van Savannah Bay. Ik hoopte tien boeken te kunnen signeren, maar dat zijn er maar zes geworden helaas. Om nou te zeggen dat ze in de rij stonden, nee. Je moest de mannen bij de lurven pakken en overtuigen. De meesten zijn dan wel heel aardig. Sommigen zeggen ronduit dat ze nooit lezen en liever plaatjes kijken. Ik had twee mannen die na het lezen van de flaptekst het boek teruglegden en zeiden dat zoiets niets voor hen was. Er staat niet achterop: hete homoseks! Dat scheelt toch in de verkoop op Roze Zaterdag. En mijn wervende praatje tegenover vrouwen dat de enige vrouw in het boek in tegenstelling tot Tavenier (waarin de vrouw in coma raakt) nu een levendige rol speelt, alhoewel ze wel in de kelder wordt vastgezet en vernederd wordt, dat praatje dus, werkte ook al niet.




En toen werd het al vijf uur en trokken ook de meest extravagante mensen op huis aan. De ballonnen werden al doorgeprikt.


Onderweg naar Groningen al vanaf Arnhem mensen die langs de kant van de weg op klapstoeltjes, of staand op viaducten, of op het eigen erf bij de barbecue of bij de enorm drukke bezinestations zaten te kijken naar de voorbijkomende motors. Leuk gezicht. Vooral omdat er een file was van stapvoets en soms stilstaand verkeer tussen Zwolle en Assen-Zuid.



8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ONTZETTEND gek dat je wervende praatje voor vrouwen niet werkte.
Dat wicht van jou heeft een stomende verhouding met 2 mooie jongens maar jij vindt het beter om ons te vertellen dat ze vastgeketend in de kelder van een enge psychopaat ligt?

coen zei

Ik weet niet welk praatje voor LESBISCHE dames het beste werkt.

Anoniem zei

We verkochten gisteren drie exemplaren van 'Victorie'! Dus tóch nog bijna tien in totaal!

coen zei

Heel goed. Sta ik al in de top 10?

Anoniem zei

Misschien had je de wervende praatjes moeten ondersteunen met het dragen van een flitsend roze overhemd.

Anoniem zei

@Coen: wat maakt dat nou uit?

Anoniem zei

Ik werd door de dichter op eventuele verwarring gewezen. Mijn laatste reactie is een reactie op jouw eerste reactie hierboven, dat begint met "Ik weet niet..."

coen zei

Aha, ervaring heeft geleerd dat lesbische dames boeken zonder lesbische dames vaak niet veel aan vinden. (Net iets minder erg dan homoseksuele mannen die boeken zonder plaatjes niets aan vinden.)