hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 24 juli 2008

Sans rancune


Intussen in Ede. Ik loop altijd het stuk van station naar het huis van mijn broer (en schoonzus die vandaag jarig was en mijn favoriete neefjes en favoriete nichtje) en dan kom je vlakbij het station altijd langs het voormalige huis Jos van Manen Pieters. Een aantal jaren geleden heb ik haar geïnterviewd voor de 25ste Tzum en dat was een onverwachts leuk gesprek met een heel kwieke dame (die voor de ongeletterden onder ons de Tuinfluitertrilogie heeft geschreven onder veel meer).
Ze woonde nu in een luxe flat op een steenworp afstand van haar voormalige woning die ze ooit betrok na de scheiding van haar man. Ze kon en moest van de pen leven en voedde ook nog een dochter op. Op de muur van haar huis liet ze door een smid SANS RANCUNE maken. Die had alle letters, behalve de U. En als je goed kijkt zie je dat de U van twee andere letters is gemaakt en aan elkaar geplakt. Daar kijk ik altijd naar als ik langs dat huis loop. En vandaag durfde ik even snel een foto te maken, want het is toch bijna alsof je bij mensen naar binnen staat te fotograferen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik raad je van harte het verhaal "De beweging van 80" uit de bundel "Bedroefd maar dankbaar" van Levi Weemoedt aan. Mevrouw van Maanen-Pieters speelt daarin een onvergetelijke glansrol.