hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 4 januari 2009

Paulus de Boskabouter is weer terug

Er zijn verenigingen die alles doen om in de publiciteit te komen. Het jatten van standbeelden bijvoorbeeld, zo rond oudjaar. En zo verdween het kersverse beeld van Paulus de Boskabouter (een schepping van Jean Dulieu) uit Arnhem.
Bestuurslid Margreet van Gastel toonde zich in De Gelderlander teleurgesteld en verbijsterd:
„Het heeft zoveel tijd, moeite en geld gekost om het beeld van Paulus in het Gravinnenbos gerealiseerd te krijgen. Ik moet er niet aan denken wat er nu allemaal mee kan gebeuren. Het lijkt op een studentikoze grap, maar zekerheid hebben we daar niet over.” [...] „Het Gravinnenbos is een rijksmonument. Je moest eens weten hoeveel moeite het heeft gekost om toestemming te krijgen voor het plaatsen daar van het beeld van Paulus de Boskabouter. Ik vind dit ook zo sneu voor de schoolkinderen. Met Sinterklaas had hij een sinterklaaspakje aan en de laatste dagen had hij een kerstbal om.”

En wie had hem: een stelletje brallende jongens van Oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder. Altijd lachen, die gasten.

Gelukkig was het erg koud toen ze het beeld moesten terugplaatsen.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bah, misselijke en vooral domme bral-apen. Hoop dat eentje het beeld op zijn teen heeft gekregen.

Anoniem zei

Overigens belachelijk dat de aanklacht is ingetrokken. Waarom zouden we nog tolerant zijn tegenover dit soort burgerlijke ongehoorzaamheid.