hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 6 mei 2009

De Tzum-prijs 2009 - nomineer zelf

Tzum-prijs 2009
Het is weer tijd voor de nominatieronde voor de kleinste prijs van Nederland. De Tzum-prijs voor de mooiste zin in verhalend proza van het afgelopen jaar. Iedereen mag nomineren. In het volgende nummer worden alle nominaties gepubliceerd en kort daarna zal de jury een winnaar aanwijzen.

De winnende schrijver ontvangt een bedrag in euro’s dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin. En een fraaie beker. Dit jaar wordt de Tzum-prijs voor de achtste maal uitgereikt. Vorige winnaars waren: Paul Mennes (2002), Doeschka Meijsing (2003), Stijn Aerden (2004), Ilja Leonard Pfeijffer (2005), Tommy Wieringa (2006), Jeroen Brouwers (2007), A.F.Th. van der Heijden (2008).

Voorwaarden
- De zin moest staan in een oorspronkelijk Nederlands prozawerk dat in boekvorm voor het eerst is gepubliceerd in 2008 (geen eigen beheer-uitgaven).
- Iedereen mag inzenden, iedereen mag meer dan 1 zin inzenden.
- Inzendingen dienen het citaat en het bladzijdenummer te vermelden.
- De deskundige jury mag zelf ook zinnen toevoegen. Bij meer dan drie genomineerde zinnen uit één boek maakt de jury een voorselectie.
- Vermeld uw eigen naam en adres.

Onder de inzenders worden drie exemplaren verloot van Ergens halverwege zweven, een bloemlezing uit het werk van A. Marja, samengesteld door Nick ter Wal en Coen Peppelenbos.

Einddatum inzending: 15 augustus

1 Nomineer direct hier te nomineren.
2 E-mailen kan hier.
3 of stuur uw inzending naar

Redactie Tzum
Jan van Galenstraat 12A
9726 HM GRONINGEN

De ingezonden zinnen kan men hier bekijken.

1 opmerking:

Karl zei

Het idee is hilarisch - evenals de prijs, overigens - in haar eenvoud; ofschoon het voor de gemiddelde mens uitzonderlijk lastig blijkt een fatsoenlijke zin te fabriceren, zo ondervond ik ook vandaag. Een paar dagen geleden verscheen er overigens een vrij mooie zin (inderdaad: eigendunk is mij niet vreemd) in een van mijn opschrijfboekjes, al zeg ik het zelf:

De kluizenaar stottert als hij schreeuwt.

Zeer, zeer inspirerend.