hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 6 juli 2009

NHL: de bonussen van de bestuurders zijn verdwenen

Afgelopen vrijdag, een week voor de vakantie, gaf de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Hogeschool haar jaarverslag prijs aan de openbaarheid. Omdat er vorig jaar door de vakbond AOB nogal wat rumoer ontstond over de bonussen die de bestuurders zichzelf toebedeelden, gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar het salarisstrookje van ons College van Bestuur, dat in 2007 overigens erg laag scoorde onder de grootverdieners: Frans Kuipers stond 21e (159 duizend) en Diane Keizer-Mastenbroek stond slechts 30e (145 duizend)op de lijst van bestverdienende HBO-bestuurders. De bedragen waren inclusief bonussen (20.000 voor Kuipers, 10.000 voor Keizer-Mastenbroek). Dat viel dus een beetje tegen in vergelijking met de rest van het land.

Benieuwd hoe het dit jaar zal zijn. Kuipers kreeg voor de eerste twee maanden 46 duizend euro en kreeg een pensioenvoorziening toebedeeld van bijna een kwart miljoen. daarnaast kreeg hij nog 95.586 euro bruto mee. Willem Smink verdient 108 duizend euro, maar dat komt omdat hij het eerste kwartaal nog niet in dienst was. Het salaris van Diane Keizer-Mastenbroek is gestegen tot 158 duizend (precies de Balkenende-norm). Gaan we eindelijk een beetje stijgen in de rangorde.
Er is één merkwaardig puntje aan het jaarverslag. Vorig jaar werd er precies bijgezet hoe hoog de prestatiebonus was. Dit jaar is die openheid verdwenen. Wat zou daarvan de reden zijn? Heeft men geen bonus uitgekeerd en is het salaris enorm gestegen of vond men het wat ongemakkelijk om in tijden van bezuinigingen aan te geven dat er bonussen waren binnengehaald? Dat laatste zou wat kortzichtig zijn, want er gaat natuurlijk altijd iemand, al is het maar een journalist of een vakbond, vragen stellen.

Geen opmerkingen: