hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 8 augustus 2009

Thomas Rosenboom over zijn nieuwe roman

Eind augustus verschijnt Zoete mond, de nieuwe roman van Thomas Rosenboom. Als opmaatje voor de publicatiegolf komt er een reeks videofilms waarin de schrijver vertelt over het scheppen.

4 opmerkingen:

victor crebolder zei

Zoete Mond, zo'n titel belooft wat. Roosenboom aan de soft, wellicht aan de hard porno, kan het me amper voorstellen. Alle groten moeten eraan geloven, seks vervat in taal is zo'n beetje de vuurproef van elke schrijver.

Neem nou die pisseksscene van Philip Roth, gewoon te lang, te langdardig, te onopwindend ook. Zoete Mond, ik verwacht een hoop autobio, en autobio is linke soep.

Snel kopen!

Arend Jan Wonink zei

Wel opvallend dat Roosenboom (of degene die het filmpje geschoten heeft) alvast de tag 'bestseller' heeft toegevoegd op YouTube...

coen zei

@ Arend Jan: alles wat Rosenboom schrijft wordt een bestseller. Dit ook wel denk ik (al weet je het nooit tegenwoordig).

Arend Jan Wonink zei

Voor mij is Roosenboom momenteel de beste schrijver in het Nederlandse taalgebied. De Nieuwe Man maar vooral Publieke werken waren fantastisch. Bij Publieke Werken heb ik zelfs bij het laatste hoofdstuk een klein traantje weggepinkt, wat me al tien jaar bij het lezen van een boek niet meer was voorgekomen. Gewassen Vlees was even doorbijten, vooral door het archaïsche taalgebruik, maar eigenlijk niet minder. Ik zie kortom uit naar de nieuwe Roosenboom! Ik hoop ook dat het een bestseller wordt, maar qua de tagging wilde ik eigenlijk alleen maar zeggen; bescheidenheid siert de mensch. ;-)