hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 19 september 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 19 september


Veel gedoe over T.E. Lawrence zonder dat je iets over het boek te weten komt. Ook nog Dries van Agt en gelukkig is de Tweede Wereldoorlog weer terug. Allemaal op radio Selexyz.

Dries van Agt - Een schreeuw om recht
- Hij heeft kabinetten geleid, was een doorbraakfiguur in de CDA en heeft ook veel affaires gehad rond zijn ministerschap, is ook nog ambassadeur in Japan geweest, afijn, liefhebber van het wielrennen. Dus deze man heeft een, is een draaikontfiguur.
- En die [de joden, cp] stuitten dus op wie? Op die Palestijnen! Die hadden hun tuintjes, die hadden hun ongelooflijke olijfbomen die nu dus gerooid zijn voor een groot deel door de Israeliërs, maar daar leefden ze van. Armoedzaaiers! Geen televisie in huis alleen veel kindjes want ze vermenigvuldigden zich nogal.


T.E. Lawrence - Zeven zuilen van wijsheid
- Ze [de Arabieren, cp] rijden graag drie dagen op een kameel zonder water door de woestijn. Dat doen Arabieren. Het is een ongelooflijk star, abstract volk.
- Hij is onecht kind en zijn vader trok zich later terug en ging toch weer leven met die vrouw van die onechte kinderen. Die kreeg ook nog elf dochters: dus die Lawrence heeft een gruwelijke jeugd gehad.
- Ook zijn seksuele leven rammelde aan alle kanten, maar daar ga ik nu maar niet te diep op in.


Richard Overy - 1939
- Een oorlog die natuurlijk, daar kunnen we niet omheen draaien, ontketend is door Hi, Hitler! [En voor de rest weer tetterdetetterdetetter, cp]

1 opmerking:

blaski zei

Haha Coen, je hebt het overduidelijk nogal gehad met Ros. Cynisme all over the place. Begrijpelijk wel hoor, alhoewel ik slechtere uitzendingen heb gehoord dan deze. Ook betere overigens, waarin hij wel enigszins probeerde iets te vertellen over het betreffende boek. Maar dat is al lang geleden.