hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 13 september 2009

Zoete mond van Rosenboom in Hoogeveen

Op de weg naar Hoogeveen komen we Jan Veldman tegen (die de avond daarvoor een 'gig' had in Siddeburen als pazzipant). Voor het eerst in leven de lijve. Na Hoogeveen gingen de treinen over in bussen en konden we het multitalent uitzwaaien, terwijl wij de stad inliepen.

Ik begreep dat er een soort Uitmarkt was in Hoogeveen en onderdeel van de grote manifestatie was het interview met Thomas Rosenboom naar aanleiding van zijn nieuwe roman Zoete mond. Uit hoorde in dit geval bij uitgestorven, want slechts twintig man wist de weg naar de bibliotheek te vinden en dat was jammer voor de organisator en de boekhandel, want Rosenboom was een geanimeerd spreker. Het ging natuurlijk over de last van het schrijven, orde en regelmaat, beweging en stilstand, inspiratiebronnen en dode konijnen en nog veel meer, maar dat is als het goed is binnenkort in het nieuwe nummer van Tzum te lezen.
Na afloop nog met Giny, Roos Custers en Karel Feenstra wat gedronken in het uitgestorven winkelhart van Hoogeveen. Er reden hele grote taxi's rond die mensen van het ene naar het andere culturele hoogtepunt reden. Het probleem was echter dat de mensen er niet waren.


2 opmerkingen:

aargh zei

Ach Hoogeveen. Ik ben er niet voor niets uit ontsnapt dit jaar, al valt dit me wel erg tegen. De vorige keer dat Roosenboom daar sprak in de (knusse oude) bibliotheek was het zaaltje goed gevuld.
Oh ik snap het al, het was zondag. Wie heeft dat zo bedacht.

Bart zei

'Boven is het stil' tussen Multatuli en de Bijbel? Pfff....