zondag 10 januari 2010

Kees van der Hoef-prijs nog steeds niet in Dagblad van het Noorden


kasper & coen
Originally uploaded by janGlas

Een paar weken geleden stonden in het Dagblad van het Noorden de drie genomineerden voor de Kees van der Hoef-prijs. Wie die prijs gewonnen heeft, weet de lezer van het Dagblad van het Noorden nog steeds niet. Een week na de prijsuitreiking is het stil gebleven in de krant of ik heb er overheen gelezen.
De Groninger Gezinsbode had dinsdag gelukkig wel een stukje (kon ik eerst niet vinden) en afgelopen vrijdag was ik bij Oog-radio. Dat was het. Het programma is hier na te luisteren (vanaf 27.55).

3 opmerkingen:

Gelkinghe zei

Je hebt er niet overheen gelezen, er heeft niet zo'n stukje in het DvhN gestaan. Kan gebeuren bij een krant. Misschien had het diensdoende Argusoog even de Mexicaanse griep.

Woest en Ledig zei

Anders dan vorig jaar, toen DiDeVa-kandidaat Bruinja in de race was, is op de cultuurredactie van het DvhN besloten de berichtgeving rond de prijs aan de stadseditie te laten. Blijkbaar heeft deze redactie andere prioriteiten gesteld - journalistiek is keuzes maken.

Nu de winnaar bekend is gemaakt in de Groninger Gezinsbode, en toet Groningen op de hoogte is gesteld, heeft het, denk ik, weinig zin om daar nog een keer over te berichten. Al kun je de gekroonde zonnekoning van het literaire leven in Groningen natuurlijk nooit genoeg lof toe zwaaien.

Vraagje: heet die interviewserie in de Groninger bibliotheek nu 'Zondagschrijvers in de bieb' of 'Peppelenbos presenteert'?

coen zei

@Gelkinghe: geen griep dus.
@Woest en ledig: jammer: kun je een keer in de krant komen...
Wat mij betreft heet die reeks 'Zondagschrijvers in de bieb'. Zo is de reeks althans genoemd nadat ie eerst 'Winterse middagen warm aanbevolen' heeette. In de bieb maakt men echter weer posters met 'Peppelenbos presenteert' met mijn kop er groot op en alhoewel ik graag in het nieuws kom is me dat iets teveel van het goede.