zaterdag 6 februari 2010

Dag van Taal, Kunsten en Cultuur groot succes

Jaarlijks vindt er in groningen een studiedag plaats: de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur. Korte lezingen en workshops brengen de talendocenten binnen één dag weer op de hoogte van de stand van zaken in onderwijsland. Ik ben al diverse malen als gewoon deelnemer aanwezig geweest, vorig jaar als workshopleider en dit jaar als standhouder voor Uitgeverij kleine Uil.
We verkochten het Basisboek Literatuur en nog een paar uitgaven en dat liep als een trein. Bovendien kregen we de hele dag door complimenten over het boek van docenten die het al gebruikten. Complimenten vervelen nooit.
Op de dag is er ook altijd een grote schrijver aanwezig. Dit jaar was dat Arthur Japin die eerder dit jaar ook al gastcolleges verzorgde aan de universiteit. De bomvolle aula (300 man) was dus geen nieuw gezicht voor hem. (Op de foto luistert Theo Witte, de initiator van de dag naar de lezing van de schrijver).
De rest van de dag ook veel studenten en oud-studenten gesproken, collega's en oud-collega's, schrijvers en schrijfgoeroes (op de foto hieronder Annie van den Oever en Louis Stiller), vrienden.
Daan Beeke van Stichting Lezen vertelde nog dat er enorm veel aanmeldingen zijn voor het boekje TXT, het boekje dat leerlingen van de vierde klas voor het eerst in aanraking laat komen met de volwassen literatuur.
Met Corrie (Joosten) daarna nog uit eten geweest. Kortom: een erg prettige en succesvolle dag.

Geen opmerkingen: