hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 14 maart 2010

Zieteratuur nog even Nieteratuur

Na een lezing van Humphrey Ottenhof, uitgeschreven op de achterkant van gebruikte enveloppen, over visuele poëzie en een al even serieuze lezing van ACG Vianen over zijn eigen visuele poëzie met lichtbeelden en soms een extra ready made, kon vanmiddag ten overstaan van toet literair Groningen (ik noem o.a. een Jane Leusink, een Max Niematz, een Jan Glas, een Rosa Timmer die even binnenkwam en snel weer verdween, een Douwe van der Bijl, een Jurre van den Berg, een Willem Jan van Wijk, een Stefan Nieuwenhuis, een Peter de Groot en niet te vergeten Gerrit Krol) het eerste exemplaar van Zieteratuur uitgereikt worden aan samensteller Karel ten Haaf.

Echt vrolijk werd het toen ook niet omdat Anton Scheepstra van uitgeverij Passage voor het eerst in zijn carrière moest toegeven dat dit nog niet het goede boek was, want er waren een paar fouten gemaakt bij de drukker in Polen, die nu hard bezig is om een compleet nieuwe oplage te draaien. We hielden dus een misdruk ten doop.
 
 
Het is een schrikbeeld voor elke uitgever en wij hebben ook wel eens meegemaakt dat een complete oplage herdrukt moest worden, maar gelukkig was die dan altijd net klaar op de dag van de presentatie. Een boek waarbij het visuele aspect zo'n belangrijke rol speelt, mag natuurlijk geen fouten kennen in de vormgeving of de afwerking. Ik heb het boek alleen nog maar vluchtig doorbladerend bekeken, maar zag al wel dat het een rijk overzicht bood aan visuele poëzie. Het lijkt me een standaardwerk voor dit genre. Twee weken wachten dus en dan gaan zeuren bij de boekhandel.

Geen opmerkingen: