hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 21 augustus 2012

Trampoëzie is er, de tram is nog maar de vraag


De tram komt er nooit. Dat zeiden de meeste mensen gisteren na afloop van de speech van Karin Dekker, namens Groen Links wethouder van Groningen. Dekker sprak een dankwoord uit na het in ontvangst nemen van Vertrek & aankomst, een bundel gedichten over de regiotram, waarin ze vooral inging op het woord 'wachten' dat in veel gedichten terugkwam, maar vooral in het gedicht van Ronald Ohlsen een positieve betekenis kreeg. Ze speculeerde erop dat Groningen in de herfst waarschijnlijk het besluit zou nemen om even te wachten met de tram, maar dat we in de tussentijd toch maar mooi deze bundel hadden.

De toespraak van Dekker (die nogmaals aangaf wel een voorstander te zijn van de tram) was een lichte dissonant op een verder mooie presentatie die vakkundig geleid werd door stadsdichter en samensteller van de bundel Stefan Nieuwenhuis. Maar liefst 19 dichters hebben meegewerkt aan het project. Hun gedicht zal later ook nog op borden komen op de plek van de haltes van de regiotram. Alle dichters lazen voor in de Brasserie van Het Paleis, in het echt of via een geluidsopnamen die nu al op de website van de regiotram te horen zijn.

De bundel wordt voorafgegaan door een stuk van Beno Hofman over de historie van de regiotram. Ook gisteren gaf de historicus een boeiende inleiding met lichtbeelden over de tram in Groningen. De bundel is te krijgen via het VVV-bureau (€7,50),  de boekhandel of via Uitgeverij kleine Uil.

Geen opmerkingen: