hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 1 november 2012

Herman Sandman weg bij de Groninger Gezinsbode

Groningen Centraal Station
(foto: © Peter ten Hoor)

Vandaag maakt Herman Sandman in zijn eigen krant bekend dat hij vertrekt bij de Groninger Gezinsbode. 'De reden is dat ik na 12,5 jaar toe ben aan iets anders.' Sandman was binnen de Gezinsbode de man die cultuur en vooral literatuur een warm hart toedroeg. Vooral in zijn eerste jaren bij de krant was hij bij elk underground optreden in Groningen aanwezig. Het veelgeprezen boek Arcadia der Poëten was de neerslag van zijn onderzoek naar het literaire leven in Groningen na de Tweede Wereldoorlog.
Na zijn verhuizing die de provincie in heeft Sandman zich meer toegelegd op het zelf schrijven van boeken. Ook zijn columns in de krant gingen steeds vaker over het huiselijke leven in de provincie en de andere passie van Sandman: voetbal. Verzamelde columns en verhalen zijn verschenen bij Uitgeverij kleine Uil en later Passage. Sandman stopt per 1 januari bij de Groninger Gezinsbode.
Het lijkt me lastig om een goede vervanger te krijgen. Herman Sandman wordt redacteur bij De Kanaalstreek. Hier zijn laatste column waarin hij zijn vertrek aankondigt.

3 opmerkingen:

Igor Wijnker zei

Ik zal hem missen.

Anoniem zei

Ik ook.
Giny Backers

Gelkinghe zei

Snap je nou zo'n jongen?

Had hij bij de Gezinsbode geen ander schrijfpakket kunnen krijgen?