hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 22 augustus 2013

A.L. Snijders en Joubert Pignon op Literaturia

Vanaf vier uur traden ze op, maar toen wij gisteren om zes uur aankwamen bij de voorleescontainer van Literaturia zat alles dicht. Er was wel een buurman in een belendende container die ontiegelijk veel herrie maakte. We luisterden aan de container of we misschien een schrijver een verhaal konden horen voorlezen, maar we hoorden slechts het pokkelawaai van de buurman.
Er hing geen briefje op de container. Misschien waren ze wel boos weggegaan. Ik zag al een blogje op Tzum voor me: A.L. Snijders loopt woedend weg na lawaaioverlast op Noorderzon.

A.L. Snijders en Joubert Pignon
We gingen eerst maar eten en achteraf bleek dat ook de schrijvers net aan het eten waren toen wij langskwamen. We konden nog net de laatste voorstelling van de dag meemaken aan het einde van de avond. Twee plaatsen waren er nog over. 'Gelukkig maar,' zei organisator Stefan Nieuwenhuis, 'anders krijg ik weer zo'n zuur blogje.'

Na twintig minuten zou er op de wand geklopt worden ten teken dat de voorstelling was afgelopen. De schrijvers lazen om en om een kort tot zeer kort verhaal. 'Maar altijd is Joubert aan het voorlezen als er geklopt wordt,' zei Snijders. En dat was ook bij de laatste voorstelling zo.

Snijders en Joubert zijn vandaag nog te zien in de container op de Leliesingel, vanaf 4 uur (met een eetpauze rond 6 uur).

Geen opmerkingen: