hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 28 mei 2006

Excursie Antwerpen

Met derdejaarsstudenten naar Antwerpen geweest. Op excursie. De eerste middag gingen onze studenten naar het Rubenshuis, maar Corrie en ik wilden na de lange treinreis vooral loslopen. dat hebben we gedaan. Door die mooie voetgangerstunnel naar de overkant van de Schelde, waar het zicht op de stad het mooist is (nu nog een café erbij en een terras).Daarna weer terug de stad in. Het centrum van Antwerpen wordt bevolkt door diverse straatartiesten, maar soms moeten die in plaats van stilstaan bewegen en voordat je het weet ligt daar dan plotseling het kindeke Jezus voor de kerk.

Hieronder een paar van onze studenten (Henk, Renée, Elleke, Bart, Martine) in de beroemde hand. Vast een heel origineel idee van me om ze daarin te fotograferen.

We verbleven in het Scoutel, een soort jeugdherberg, vlak aan het spoor. Middenin de joodse wijk. De vorige keer dat we hier zaten werd het stukje straat nog door soldaten bewaakt. Nu was het iets rustiger. Wel heel orthodox en dat is bij geen enkel geloof prettig.


De laatste ochtend met Corrie weer apart van de groep door de stad gelopen. We gingen 's middags naar twee mooie tentoonstellingen van Jan Fabre. Op de weg naar de musea kwamen we in een mooie hortustuin terecht.
Ook nog even met de studenten (Renée, Ingrid, Malou, Marieke, Bart) op de roltrap.

Maar het hoogtepunt van de reis was toch de ontdekking van Bart: Hugo Claus stond in een tijdschriftenzaak! Toen hij naar buiten kwam en naar een broodjeszaak schreed, verzamelde Bart genoeg moed om de grote auteur te vragen om samen op de foto te mogen (heftig aangespoord door Corrie en medestudenten). Hetgeen geschiedde. (foto Britt Noorlander)

Op de terugweg zagen we net de trein naar Amsterdam uit Berchem wegrijden, zodat we nog een extra uurtje moesten wachten. Dat deden we buiten in de zon. Al een beetje moe van de reis die nog zou komen. Britt, Henk en Elleke poseerden voor de laatste keer.


Half vijf thuis. Twee uur later al weer paraat bij de eerstegraad.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk stukje en leuke foto's!
Was een gezellig (lang) weekend!

De credits voor de foto van Bart en Hugo Claus gaan naar Britt. Ik was slechts de bezorger ervan!

coen zei

zal het herstellen

Anoniem zei

Hallo Coen (en medestudenten),

Goed verslag en mooie foto's van een heel leuk (eigenlijk te kort) weekend!

Groet Renée

Anoniem zei

"Bitter smaakt het kruid der herinnering 's morgen in de mond."

Hugo Claus


[Lees 'Zoet' waar 'Bitter' staat :)]

Groet,

Bart