hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 22 augustus 2009

Eerste Wandelcursus Groningen voor de Pieterpotten


Veel honden vanmiddag bij de presentatie van de Wandelcursus Groningen. Het meisje van de bakfiets en haar vriend brachten twee aardige honden mee. Een onaangelijnd en de ander aan een lange riem. Peebe ten Hoor mocht de hond meenemen, maar het is zo'n hond die als hij water ziet, meteen van de weg afgaat en in het water springt. Zo ook vanmiddag, bijna de jongste zoon van de uitgever meetrekkend.
We kwamen bijna te laat voor de uitreiking van de bundel aan de twee Pieterpotten die geheel toevallig net op dat stukje van het Noorderplantsoen voorbijkwamen. (Ik had er een hele mooie film van gemaakt, ware het niet dat ik op het aan-knopje drukte wanneer ik hem wilde uitzetten en andersom. Ik zal kijken of er vanavond toch nog een klein filmpje uit te destilleren valt.)

Toet potlievend Groningen was aanwezig: we zagen mister bieb Douwe van der Bijl en ex-miss bieb Jeannette Straatemeier, Dick Ottevangers van Godert Walter, vormgeefster Mette Bus, schrijver Erik Harteveld, de weeklezer, noem maar op.

Ook de vormgevers Bas en Ingrid van 247-Design waren er en gingen op de foto en als je goed kijkt staat er een enge man achter ze. Ook zij hadden twee honden bij zich die fotograaf Jan Glas tevergeefs probeerde zijn kant uit te laten kijken. Dat lukt natuurlijk niet als er iemand bij staat die op 4 oktober jarig is.

Stralend middelpunt waren Alina Kiers en Frank den Hollander ('zijn we te laat?') en Herman Sandman die als hangmuur voor zijn zoon Reyer fungeerde.


Zo tegen zessen verscheen de oproerpolitie om aan de samenscholing een eind te maken. Op een bankje zagen we de eerste lezers van de Wandelcursus Groningen. Ze genoten van de tekst.


Vanaf dinsdagavond treden de Pieterpotten op tijdens het Noorderzon-festival. Bij aankoop van het boekje is de entree grats, anders is de entree €4,-. Ze staan tot en met zaterdag op het terrein aan de Leliesingel. Om 20.00 uur beginnen de voorstellingen (duurt ongeveer 15-20 min.). Op woensdag en vrijdag beginnen de voorstellingen al om 16.00 uur!

De Pieterpotten from Coen Peppelenbos on Vimeo.

2 opmerkingen:

DianeL zei

Alweer: goed gedaan jochie(s)! Als er wat te lachen valt ben ik altijd tevree en dat was vanmiddag ook weer het geval!

coen zei

Ja, ben nu ook wel benieuwd naar de voorstelling.