hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 7 augustus 2009

Keulen: 4711, lelijke katten en gaten

Donderdag was museumdag. We begonnen in het Eau de Cologne-museum, geen echt museum maar een winkel met een paar kasten die je mocht bekijken. Wel overzichtelijk.
Het merk 4711 doet altijd zo denken aan oude mensen, zei Corrie, maar toen we het roken vonden het wel een lekkere, frisse geur. Misschien zijn we zelf oude mensen aan het worden.

Na de kerk gingen we naar Minoritenkirche en het Römisch-Germanisches Museum. Daar vind je oude mozaïeken, beeldjes, potjes en pannetjes, maar dan heel oud.


En of we nog niet genoeg musea gezien hadden: ook het Museum für Angewandte Kunst moest er aan geloven met een aparte tentoonstelling over Proust (mocht je niet fotograferen) en een aparte tentoonstelling over Schmuck van echte kunstenaars (zoals Louise Bourgeois!). De rest van het museum bestaat uit heel veel potjes en pannetjes en kastjes, oude radio’s en dit en dat en zus en me zo. En heel lelijke katten.


En toen moesten we even aan Jan Glas denken.

Op weg naar ons avondeten, in een hoek van de stad waar nauwelijks toeristen komen, kwamen we nog langs een enorme bouwput: de plek waar tot voor kort het Historisch Archief gevestigd was. Helaas stortte dat in dankzij het werk aan de metro die voor de deur gebouwd wordt. Dat krijg je met vooruitgang: niets dan diepe gaten in je geheugen.

5 opmerkingen:

Gelkinghe zei

Rsss, zo'n uithangteken met het woord glas is ook te zien in Zoutkamp.

Anoniem zei

En nooit zie ik ooit ergens een bord van Peppelenbos. Zo kun je ook nooit iets terug doen.

Dit is een mooi bord. Precies hetzelfde bord gelkinghe?

glas

Gelkinghe zei

Ongeveer, Jan. Mailtje met foto gaat nu naar je toe.

woordsoep zei

Op de hoek postjesweg / admiralengracht (in google streetview goed te zien) zit aan de gevel van supraglas een neonreclame met de letters GLAS. De G en de L doen het niet meer, zodat er 's avonds 'AS' staat. Als ik er langs fiets moet ik altijd aan Slauerhoff (schuim en..) denken.

coen zei

@ glas: Erik woont in Amsterdam.