hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 14 oktober 2009

Gerbrand Bakker bij Godert Walter, reserveer nu


Gerbrand Bakker
Originally uploaded by De Wintertuin

Van de site van boekhandel Godert Walter

Wij verheugen ons op de avond met Gerbrand Bakker: maandagavond 26 oktober wordt hij geïnterviewd door Coen Peppelenbos om 20.00 uur in de galerie van Noorderlicht aan het Akerkhof.
Het zal de tweede keer zijn dat Gerbrand Bakker onze gast is. Zijn eerste optreden was in de winkel naar aanleiding van zijn roman Boven is het stil. Hij was toen alleen nog in kleine kring bekend. Maar dat is veranderd. En terecht, want Boven is het stil werd overal geprezen, door lezers en door recensenten.
Kort geleden verscheen dan zijn tweede roman Juni. En weer is de schrijver erin geslaagd te boeien en te ontroeren. In enkele landelijke kranten stonden deze keer echter afkeurende recensies, recensies waar ik niets van snap. Is het boek teveel platteland voor deze recensenten? Of is het te weinig 'maatschappelijk relevant'? De lezers laten zich echter niét onbetuigd. Zij kopen en lezen, meestal met groot genoegen, ook deze krachtige roman, die begint op een zomerse junidag in 1969.
Twee van de Kaantjes, Jan en Johan, staan voor Het Polderhuis om de koningin feestelijk te begroeten. Oudste broer Klaas is er niet, die gaat liever zwemmen. Als hun moeder met de kleine Hanne iets te laat op het feestterrein aankomt, precies op het moment dat de koningin weer in de auto stapt, neemt Juliana nog even de tijd om ze persoonlijk aan te spreken.
En wat er dan gebeurt, toen in 1969... en jaren later, dat vertelt de schrijver op die toon die ons zo goed bevallen is in zijn eerste werk.

Maandag 26 oktober, 20.00 uur. Akerkhof 12 Groningen.
Toegang 2,50 euro, reserveren in de winkel.

5 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Het gaat me beslist niet om die 2 euro 50 maar ik vind dat schrijvers gratis door ''de handel'' naar de lezer gebracht moeten worden. De interviewer hoort daarna gewoon overladen te worden met wijnen!!

coen zei

@ Stormblast: dan gaat het dus wel om de 2 euro 50. Een boekhandel heeft hoge kosten met zo'n project; daarvan krijgt een boekhandel slechts een deeltje terug door de toegangsprijs. 2,50 is erg weinig. Schrijver moet betaald worden, interviewer moet betaald worden en zaaltje moet betaald worden en medewerkers van de boekhandel moeten betaald worden. 25 euro zou meer op zijn plaats zijn.

Stormblast1953 zei

Coen, wij verschillen van mening!
Ik reken derhalve ook op bijval van je lezersschare.

Anoniem zei

Stormblast. Heb je het boek al gekocht en gelezen?
Giny

Anoniem zei

@stormblast: Maar kom je nu wel of niet naar het interview?

Dick