hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 17 april 2011

Gaat het wel goed met Het Paleis?


Demi-seq
Originally uploaded by coen peppelenbos


Aan de bewoners van Het Paleis ligt het niet, want er was vanmiddag wel van alles te doen. Misschien was het te mooi weer om naar een culturele zondagmiddag te gaan. De bezoekers kwamen maar mondjesmaat.
In het café deden de mannen van de groep Demi-seq, want zij maakten een live-opname voor hun nieuwe cd.
Elders in Het Paleis lege kunstenaarskamers en kamers die gewoon dicht waren. Jan Glas heeft nog heel hard op de deur van Meindert Talma gebonkt, maar Meindert was elders.


Vandaag en ook eerder hoorden we van bewoners dat ze weer wegtrekken uit Het Paleis omdat de kosten veel te hoog worden (en het afgelopen jaar enorm zijn opgelopen, zodat de meeste kunstenaars de kosten niet meer kunnen opbrengen). Het Paleis was ooit bedoeld als een verzamelplaats voor creatieve mensen. Volgens mij moet er wat nieuws gebeuren om de talenten te behouden en aan te trekken. Misschien komen er dan ook meer bezoekers. Misschien is voor het laatste een fikse regenbui ook voldoende.

1 opmerking:

Harry Perton zei

Hoorde vandaag toevallig een verhaal over een hotel dat daar ook in zit en dat helemaal niet liep omdat men er niet zomaar mensen in wilde hebben.