hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 25 augustus 2012

Wereldpremière Super en geweldig wordt nachtmerrie


We zouden ons kunnen hullen in eufemismen, maar de première van Super en geweldig de film die je gratis bij het boek Broeder Hans krijgt, werd een nachtmerrie. Allereerst voor de makers: Stefan Nieuwenhuis, Karel ten Haaf en regisseur Koen de Koning. De vertoning van de film moest na enkele minuten worden afgebroken omdat de techniek het geheel op een soort nachtstand had gedraaid, waardoor het leek of de hoofdrolspelers in een soort nachtelijke soep aan het ronddwalen waren. Pas een half uur, een gratis consumptie en eindeloos gewacht hadden de technici het knopje 'brightness' en 'contrast' gevonden, waarna de voorstelling, met nog wat minimale aanpassingen tijdens de vertoning, kon doorgaan.
De vertraging zorgde ervoor dat het programma na de film in sneltreinvaart afgedraaid moest worden en de typische Die Toffe gasten-grappen achterwege moesten blijven. Alle voorbereidingen van Die Toffe Gasten, die de moed erin probeerden te houden, waren voor niets geweest, want de mensen van het volgende programma (een pratende kut op het podium) stonden al te dringen bij de ingang, zodat de 175 toeschouwers van deze show via een achteruitgang de Spiegeltent moesten verlaten.


Toen begon de nachtmerrie voor de uitgeverij. De verkooptafel met boeken en de signeertafel hadden we tijdens de lange pauze al naar de andere kant van de tent geplaatst, maar dat bleek niet de uitgang te zijn die werd gebruikt, zodat we nog tijdens het weglopen van het publiek alles moesten verplaatsen naar buiten in een donker veldje waar we het weggestroomde publiek nog konden nakijken in het duistere Noorderplantsoen.

Nadat we de bijna volle dozen met boeken weer naar de zaak hadden gebracht, hebben we het maar op een zuipen en vreten gezet. Ik hoop dat Karel en Stefan dat ook hebben gedaan.

Het boek Broeder Hans (inclusief gratis dvd) is dus nog verkrijgbaar bij Uitgeverij kleine Uil. Wordt zonder portokosten verstuurd. Binnenkort ook in de boekhandel.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Een pratende kut. Zeldzaam grof. Wellicht heeft ze het verdiend hebben omdat ze de pech had later geprogrammeerd te zijn.
Of is dit een fijnzinnig staaltje kunstkritiek?

Anoniem zei

Zonder 'hebben' natuurlijk.

coen zei

Graag onder eigen naam reageren. Het was overigens een zingende kut.

hvdahaar@hetnet.nl zei

Ja ja, eerst was het een pratende kut, nu blijkbaar een zingende.
Ik vind het schandalig.

coen zei

Je bent blijkbaar niet op de hoogte hvdahaar@hetnet.nl: om het Dagblad van het Noorden te citeren over het voorproefje dat Julie Atlas Muz gaf in het programma van Arno van der Heyden:
Ik zag een onthutste man na je
show.
"Dat kwam door het optreden
van de burlesque-sterJulie Atlas
Muz. ’s Middags heb ik met haar
doorgenomen wat ze in die paar
minuten in de tent zou doen. Ze
had nog wel iets wat niet in haar
show zat, zei ze. Bleek dat ze het
nummer Hair ging playbacken.
En dan niet met haar mond."

Voor meer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Julie_Atlas_Muz

Klaas a. Mulder zei

De zingende vagina bij Arno op mijn blog: http://klaasamulderdotcom.wordpress.com/2012/08/24/the-freak-and-the-showgirl/

Anoniem zei

Die 'pratende kut', daar ging het me om.
Dat die kut aan het zingen sloeg, vervolgens eerbiedig vagina wordt genoemd en dat ik klaarblijkelijk geen weet heb van alle mogelijke festivalletjes in den lande, doet er natuurlijk niet toe.
Grof en op de grens van misogynie, schandalig dus. Heel simpel.

coen zei

Ach wat een nonsens. Ga nu maar ergens anders zeuren.