hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 23 oktober 2012

Belcampo Stipendium: de onderwerpen

Het was even wat stil op dit blog, want ik was druk met de afronding van het Belcampo Stipendium. Een opsomming van de onderwerpen:

1 Bernlef
2 De slag bij Heiligerlee
3 De sodomietenvervolging in Faan
4 Aletta Jacobs
5 Catz-elixer
6 Louis Couperus
7 Clara Asscher-Pinkhoff
8 George Martens en Alida Pott
9 A. Marja
10 Johan van Zweden
11 Frits Zernike (een grondige herschrijving van mijn gedicht voor de trambundel)
12 Confectie-industrie CUP
13 Oterdum (licht herschreven versie van gedicht uit Sing Sing)
14 The Duke
15 De suikerfabriek

Ik heb in de tussentijd ontzettend veel geleerd over de historie van de provincie. Heb ook honderden foto's gezien op de beeldbank Groningen. Deze foto zal waarschijnlijk gebruikt worden voor het omslag. Ik had zelf niet zo goed door waar dit precies was, maar volgens mij is dit pal voor het station (in 1920) als je de Stationsweg afkijkt in de richting van de Emmasingel. De straat is opgebroken, maar je ziet achter de stenen rechts nog wel masten van boten die in het water liggen. Recht vooruit zie je gebouwen die allemaal gesloopt zijn. Nu, vanmiddag nog de laatste foto's uitzoeken op de Groninger Archieven met Michael Hermse die de hele geschiedenis van de provincie in zijn hoofd heeft zitten.

4 opmerkingen:

Rob van Essen zei

Goeie foto!

Stefan zei

Zoals jij het hebt aangepakt is een voorbeeld voor iedereen die na jou het Belcampo-stipendium wint. Zinnig, serieus en inhoudelijk.
Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

coen zei

Ik hoop dat iedereen het op zijn eigen manier doet. De onderwerpen klinken serieuzer dan sommige gedichten in werkelijkheid zijn.

Harry Perton zei

Ik constateer dat ik met 11 van de 15 onderweropen 'wat heb'. Erg benieuwd!