hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 26 augustus 2007

Dichter Kees van der Hoef wil lezen

Vanaf zijn vakantieadres laat professor doktor Herman Sandman weten dat Kees van der Hoef (na eerst vermist te zijn geweest en daarna gevonden in een ziekenhuis) inmiddels geopereerd is en een stalen plaat in zijn linkerbeen gemonteerd gekregen heeft. Van der Hoef is niet dronken van de fiets gevallen, zoals velen denken, maar is, naar eigen zeggen, aangereden op de (Nieuwe) Sint Jansstraat/Agricolastraat en kwam ongelukkig ten val.
Het UMCG ligt op een steenworp afstand, maar de oude dichter werd naar het Martiniziekenhuis aan de andere kant van de stad vervoerd. Veel aanloop heeft hij daar nog niet en hij snakt naar goede boeken. Hij is nog wel een paar weken zoet met revalideren. Wie tijd heeft of een boek over spoedde zich dus naar het Martiniziekenhuis, locatie Van Swieten, Noord 4. Om zelf het goede voorbeeld te geven heb ik vanmiddag bij de balie van het ziekenhuis Het geheim van de kip en de haan van Jim Heynen afgegeven. Van der Hoef komt immers voor in de kassakraker Inburgeringscursus Groningen en zo'n prominente Groninger verdient dus bedolven te worden onder boeken.

Kees van der Hoef bij Dichters in de Prinsentuin 2007 met naast hem de kleine Vondel.

2 opmerkingen:

Herman Sandman zei

Je gaat meteen een boek brengen. Dat is de mentaliteit. Maar weet hij nu wel dat het van jou komt? Ik bedoel goed doen, oke, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat het slachtoffer weet uit welke hoek de hulp waait.

coen zei

Ha die Herman. Heb hem voorin de groeten overgebracht van Peter en mij (en geschreven dat we van jou gehoord hebben dat hij om leesvoer verlegen zat). Het zijn leuke korte verhaaltjes, ideaal voor in het ziekenhuis, dacht ik.