hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 17 mei 2008

Mosterdpoëzie in Eenrum

Vandaag met een heel stel dichters in Eenrum geweest op uitnodiging van Bart FM Droog om voor te dragen in drie galeries en één kwekerij. Sommigen kwamen per boot, maar de meesten gewoon per auto. Op verzoek van Jan-Jaap Reinders vertrokken Sieger MG en ik al om 11 uur uit Groningen alwaar het hevig regende om nog wat aan sightseeing te doen in Eenrum waar het echter ook hevig regende zodat we maar aan de koffie met gebak gingen.

Hieronder een impressie van de optredens. Omdat ik een duo vormde met Erik Harteveld erg veel Erik Harteveld, maar dat moet ook, want volgende week komt de nieuwe bundel van Erik Harteveld.







Na afloop van de optredens nog een kleine nazit in één van de galeries (veel galeries en cafés in Eenrum!), waar we Egbert Hovenkamp, Rense Sinkgraven en Suze Sanders tegenkwamen. Toen nog wijn en patat met gehaktbal in het gastvrije huis Agter-Droog waarbij Cornelis van der Wal de uitreiking van de eerste Eenrumse mosterdpoëzieprijs verstoorde door dankbaar maar beleefd de prijs te weigeren.



Al met al een mooie dag, alhoewel Giny B. een lekke band kreeg op de heenweg en dus een uur heen en weer van Eenrum naar een station heeft gelopen. Ik heb vier maal Sing Sing verkocht!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dank voor de overdadige fotoaandacht, Coen. Vooral de foto waarop ik voor het schilderij sta dat Icarus toont, suggereert fijntjes dat ook mijn ambities wellicht hoger reiken dan mijn mogelijkheden.
Het leukste moment van de dag was wel dat Peppelenbos en Harteveld in de kas van kwekerij De Plantage voorlazen (dichters horen in de kas opdat zij kunnen groeien). Daar was één luisteraar aanwezig! Hij vertrouwde ons toe: Goh, jullie schrijven helemaal niet van die onbegrijpelijke poëzie. Opgelucht vertrokken wij daarop door de deur uit de hermetische kas.

Anoniem zei

Niet geknokt met Cornelis?

coen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
coen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Met de fiets lopen was van Pieterburen naar Eenrum, 4 km. Van Eenrum naar Baflo, 4km.
Van het station naar huis, 2 km. Lekke band zelf geplakt. Weer lek. Fietsenmaker mocht er nieuwe binnenband opzetten. Weer lek. Zat dus een stukje glas in de buitneband, opgelopen in Westernieland.
De weeklezer