hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 6 oktober 2008

NHL: een fijne werkplek (3) - bezuinigingen en bonussen

Op de intranetsite van de NHL is het nog steeds hosanna met alle berichten over de NHL. Geen onvertogen woord te horen. Het personeel mort echter in de gangen. Vandaag hoorde ik een docent klagen over de komende bezuinigingen en de bonussen van de bestuurders van de NHL.
Even koekelen thuis. De vakbond AOB heeft een maand geleden onderzoek gedaan naar de salarissen van de bestuurders van het College van Bestuur in het HBO en bij de universiteit. Een pdf-file is hier te vinden.
Frans Kuipers, de voorganger van Willem Smink, verdiende vorig jaar 159 duizend euro. Dat is inclusief een bonus van 20.000 euro. Diane Keizer-Mastenbroek verdiende 145 duizend euro; zij kreeg slechts een bonus van 10.000 euro. Vergeleken met de andere bestuurders moet worden opgemerkt dat onze NHL-bestuurders niet tot de toppers behoren. Zij zijn slechts 21e en 30e op de lijst van HBO-bestuurders, zoals de site liwwadders.nl al eerder berichtte; in het archief van mijn Leeuwarder Courant kon ik er helaas geen nieuwsmelding over vinden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het CVB leeft in een andere wereld (planeet) met andere regels.
Mark Duursma en Guus Valk van NRC Handelsblad schreven een kritisch stuk over deze wereld ('Wie heeft hier de leiding? De vechtcultuur op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap', NRC Handelsblad, 14 juni 2004)
Onze Diane komt ook nog voor in het verhaal:

"Sinds 2000 maakte OCW gebruik van maar liefst 98 bureaus voor organisatieadvies en interim-management, meldt het ministerie desgevraagd. Opvallend aanwezig, zeggen veel ambtenaren, was tot voor kort vooral CBE Group van Pim Pollen. De huidige plaatsvervangend secretaris-generaal, Diane Keizer-Mastenbroek, kwam bij het ministerie binnen via de headhunters van CBE. De directeur onderwijs van CBE, Olaf McDaniel, werkte tot acht jaar geleden op het departement. Het bureau voerde in de periode juni 2001-december 2003 projecten uit voor in totaal 5.574.642 euro. De gemiddelde uurprijs van consultants bij deze projecten was 173 euro. Pollen bestrijdt dat hij duur is: 'Een consultant is goedkoper dan een ambtenaar met wachtgeld, dat vergeten mensen altijd.'"

coen zei

Je wordt wel treurig van die berichten.