hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 28 december 2008

Kibbelen bij het kinderboekenmuseum (2)

Niet op de site, maar wel in de papieren editie van het Dagblad van het Noorden een reactie van Jan Kiewiet van het bestuur van het kinderboekenmuseum dat afgelopen week Jan de Vries op staande voet ontslagen heeft. Directe aanleiding schijnt zijn toespraak geweest te zijn bij een etentje na afloop van een boekenmarkt in de Obergumerkerk. De boekenmarkt is bedoeld om geld binnen te halen, de kerk is de plek waar het museum een nieuwe huisvesting zou moeten krijgen. Volgens De Vries hield Kiewiet een 'hosannaverhaal'. Volgens Kiewiet schoffeerde De Vries de vrijwilligers.
Jan de vries zei niet alleen totaal niet te geloven in de verhuisplannen, hij vindt ook dat de medewerkers een rotzooitje maken van de erfenis van van Toos Zaal [sic] en dat ze afspraken niet nakomen.

Dat is inderdaad niet zo leuk om te horen bij een etentje.
Wat ook meespeelde is dat De Vries hiervoor al drie, vier keer heeftgedreigd met opstappen omdat dingen hem niet zinden.

Greetje Nijburg is aangesteld als interim-directeur.
(Bron: Erik Nederkoorn - Dagblad van het Noorden, 27 december 2008)

Op het berichtje van gisteren schreef Harry Perton een reactie:
Winsum is, denk ik, te excentrisch voor een verantwoorde opslag, een professionele staf èn voldoende aanloop. Waarom brengen ze de zaak niet naar Groningen over, waar zulke zaken gauwer voor elkaar zijn te krijgen? Misschien kunnen ze voor de opslag bij de RUG of de Groninger Archieven terecht, en voor de museumfunctie samenwerken met het Stripmuseum.

Misschien is het ook iets voor Leeuwarden met twee Pabo's en een lerarenopleiding?

Geen opmerkingen: