hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 25 januari 2009

Hanz Mirck bij presentatie Meesterwerk

De posters met naakte wijven waren van de muur gehaald, de verwarming stond nog uit, maar toet dichtend Nederland was toch aanwezig in de kelders van Het Paleis waar de presentatie van Meesterwerk plaatsvond. Daniël Dee vroeg 37 jonge dichters te reageren op een meesterwerk van een oudere dichter. Alles is relatief, maar ik voelde me wel redelijk oud worden op deze bijeenkomst. Ik heb het idee dat ik nog maar net begin, maar jong betekent hier: onder de veertig. Dat is niet eens zo erg, maar die jongere dichters kiezen dan als voorbeeld 'oudere' dichters die ook nog geen veertig zijn. Zo koos Jurre van den Berg voor Thomas Möhlmann. Op deze pagina kun je zien wie voor wie koos.
Opvallend was dat veel dichters hun eigen keuze relativeerden. Peter de Groot had Hans Andreus zelfs gekozen als voorbeeld van hoe het niet moet. De beste voordracht was van Krijn Peter Hesselink die het gedicht van Lucebert uit zijn hoofd kende. Hieronder een korte impressie van de middag en het gedicht van Hanz Mirck die reageerde op een gedicht van Ed. Hoornik.


Zie voor enkele foto's hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi dat iemand iets met Hoornik doet, al ligt zijn gedicht wat voor de hand. Ging zijn 'Requiem' niet over de dood van het zoontje van Wim Hora Adema?

coen zei

Dat soort dingen weet jij hoor.