hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 13 maart 2009

Tim Krabbé in Assen

Vannacht nauwelijks geslapen, maar geplaagd door hoofd- en rugpijn. Vandaag de hele tijd brak. Twee keer naar bed gegaan overdag, pijnstillers in de mik, want vanavond moest ik fit zijn om in Assen Tim Krabbé te interviewen. Giny afgebeld dat we niet vooraf zouden gaan eten. Met cup-a-soup en een broodje de avond door.
Bij het ICO in Assen was wel enige paniek omdat in een belendende zaal de dirigent (?) van het popkoor dat optrad een allergische reactie had gekregen op zijn vismaaltijd, zo hevig dat hij in elkaar was gezakt en per ambulance afgevoerd moest worden. Het is vrijdag de dertiende of niet.
Gelukkig ging het gesprek met Tim Krabbé uitermate voorspoedig. Goed verteller met duidelijke standpunten en op z'n tijd ook luchtig. Vooraf had ik een gesprekje met hem waarin ik verklapte dat ik in de recensie in de Leeuwarder Courant het einde van het boekje verklapt had. Dat vond hij niet goed. Pieter Steinz had dat ook gedaan in zijn recensie, maar Steinz is negatief over het einde. De laatste 24 regels kunnen weg zegt hij op zijn wekelijkse boekenpraatje.

Ik vroeg Krabbé wat hij er van vond. Hij keek nog eens naar de laatste bladzijde en zei: 'Ik snap wel wat hij bedoelt.' Even later: 'Toch ontkent hij dan dat dit dagboek geschreven is door een negentienjarige. Die schrijven zo. Als je dat laatste stuk weglaat, wordt het een veel te literair einde.'
Op het toneel stond ook nog een kooi met een papegaai. Die zei af en toe 'Hallo' of 'Wil je een koekje?'



Geen opmerkingen: