hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 3 mei 2009

Dichters aan Bodderdaip

Vandaag voorgelezen in molen Hunsingo in Onderdendam. Tjitse Hofman en Kees Willemen organiseerden daar Dichters aan Bodderdaip, een kleinschalig, aardig en ongedwongen dichtersmiddag in Onderdendam. Jan Glas en ik gingen per bus naar Onderdendam. Ik kreeg eerst nog een berisping omdat ik de vorige keer mijn strippenkaart niet goed had gevouwen waardoor de stempel in de automaat tussen twee stripjes in zat (de buschauffeur keek of ik persoonlijk voor de teloorgang van het openbaar vervoer verantwoordelijk was) en daarna scheurden we over het platteland van Groningen, lang tijd gevaarlijk dicht langs het Boterdiep. Eén overstekende hond en weg dichters.
Gelukkig kwamen we heelhuids aan, een uur eerder dan gepland omdat Jan en ik nog een fotoronde wilden doen. Dat lukte maar half omdat de plaatselijke hengelende jeugd ('ik wil niet gefotografeerd worden') en de dreigende wolken de wildknippende dichters al snel het huis van Tjitse Hofman injoegen waar Egbert Hovenkamp en Hedwig Baartman al aanwezig waren. Vooral de aanwezigheid van Hedwig was nogal voorbarig, want ze staat pas in augustus op het programma.
Het optreden van alle dichters ging uitstekend. Cylia Overmaat maakte haar debuut. In het publiek zat Lupko Ellen van wie binnenkort een nieuwe roman uitkomt. Ster van de middag was Jan Glas die af en toe pauzes in zijn gedichten moest aanbrengen omdat er te hard gelachen werd.
Als dank voor het optreden mochten we blijven eten en dat is in molen Hunsingo zeer aan te bevelen. Een adres om terug te komen, als dichter of als eter.



Geen opmerkingen: