hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 7 maart 2010

Tentoonstelling Huize Het Gras door Teigetje en Woelrat geopend

Een Revepeligrimage met Doeke vandaag naar Tresoar in Leeuwarden alwaar de tentoonstelling Huize Het Gras geopend werd door Teigetje en Woelrat. Een fototenstoonstelling uit de tijd dat Gerard Reve nog Gerard Kornelis van het Reve heette ('Met Gerard Reve hebben we nooit zoveel affiniteit gehad,' zei Teigetje bij zijn openingswoord). Tevens werd het gelijknamige boek gepresenteerd door Balansuitgeefster en achternicht van Teigetje Plien van Albada.
De fototentoonstelling, waar toet oud-roze en kunstminnend Friesland voor was uitgelopen, werd letterlijk geopend door een van de speciaal gebreide Huize Het Gras-sjaals (voor de echte Revianen!) door te knippen, wat door het publiek toch als licht schokkend werd ervaren. Daarna haalde Teigetje alle doeken weg van de vitrines.

Omroep Friesland was er voor een reportage en de jongste bediende van boekhandel Van der Velde, Bart Temme, werd onderworpen aan een kleine verhoor.
Daarna signeerden de beide mannen hun vingers blauw met hun nieuwe pennen. Het boek kostte op de tentoonstelling 20 euro, in de boekhandel is het 5 cent goedkoper, maar dan heb je er natuurlijk geen handtekening in.
Het is een mooi boek geworden over een tijd waarin het oeuvre van Gerard Reve de meeste hoogtepunten kent.
(foto uit het boek)
Dit is overigens niet het enige boek dat dit jaar zal verschijnen van de hand van Teigetje en Woelrat. Aan het eind van het jaar verschijnt bij uitgeverij Balans een boek met memoires van beide mannen waarin ook de tijd na Greonterp aan de orde komt.

4 opmerkingen:

André Degen zei

Goh, dat had ik moeten weten. Ik was er graag bij geweest. Tot hoe lang duurt de tentoonstelling?

Anoniem zei

Tresoar, daar moet ik vrijdag heen om college te volgen en archiefonderzoek te doen. Wat geestig. Misschien kan ik deze tentoonstelling meteen even meepakken.

coen zei

@ André en Sacha: het is geen grote tentoonstelling hoor, maar voor de echte Revianen een must.

Anoniem zei

prachtig boek met mooie foto s. mijn complimenten !! gerard van der sloot