hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 17 oktober 2011

Geslaagde eerste Zondagschrijvers

Gisteren een geslaagde eerste aflevering van Zondagschrijvers ('in de bieb' halen we eraf) met op het eind de uitreiking van de Tzum-prijs (zie foto's daarvan op Tzum.info. In de bibliotheek probeerden we een nieuwe opstelling uit en een nieuwe hoge tafel om aan te zitten. De eerste gast, Derwent Christmas, vond dat zo ongemakkelijk dat hij meteen weer ging staan. De schrijver van Volmaakte verdwijning vertelde dat hij met drie nieuwe projecten bezig was. In de zaal zaten ook oud-leerlingen (allemaal meisjes) van hem die griezelden bij één boek in de maak over een leraar die allerlei gruwelijks overkomt.
Trudy Dijkshoorn had drie boeken meegenomen die zij aanbeval bij het publiek. Dat waren:
• Gabriel Garcia Marquez - Honderd jaar eenzaamheid
• Wim Hofman - Tweede boek over Wim
• Jan Brokken - Baltische zielen
En natuurlijk vertelde ze ook over het prozafestival Het Grote Gebeuren dat komende maand plaatsvindt.
Peter Buwalda bleek daarna een zeer onderhoudende verteller te zijn over het componeren van zijn werk. Ik vond het opmerkelijk dat Buwalda zichzelf ook, net als Christmas, een plotbouwer noemde. Nadat het plot klaar was deed hij wel moeite om dat weer te verdoezelen, maar de complete verhaallijnen waren van tevoren helemaal uitgedacht.
De volgende Zondagschrijvers vindt plaats op 20 november met Gerard van Emmerik (een onderschat schrijver, zei Peter Buwalda gisteren), Sanne Parlevliet en wethouder van onderwijs Elly Pastoor.
(foto's: Giny Backers)

Geen opmerkingen: