hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 12 april 2012

Lancering www.dichtstadgroningen.nl

Renée Luth by janGlas
Renée Luth, a photo by janGlas on Flickr.
persbericht

Op vrijdag 20 april wordt de website dichtstadgroningen.nl (link werkt nog niet) feestelijk gelanceerd in de Brasserie van het Paleis. Om acht uur verricht wethouder Ton Schroor de handeling waarmee de site, met daarop het werk van 35 professionele stad-Groninger dichters in woord én beeld, online wordt gezet. Naderhand is er een borrel en een passend slotakkoord van de avond.
De website is opgezet door Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis in samenwerking met de gemeente Groningen, in het kader van het cultureel ondernemerschap. De 35 professionele dichters van Stad hebben met de site een persoonlijk digitaal visitekaartje: op ieders persoonlijke pagina staan naast biografische informatie, bestelmogelijkheden en persfoto's natuurlijk ook gedichten, zowel geschreven als op video. De voordrachten zijn gefilmd door Paul Blom en Arend Hebers van OOG TV, de auteursportretten zijn van de hand van Jan Glas.

Een website als dichtstadgroningen.nl is uniek in Nederland. Geen andere stad geeft zijn dichters de mogelijkheid om zich aan het grote publiek te presenteren. Het bevestigt opnieuw dat Groningen dé dichtstad van Nederland is: nergens in Nederland zijn er zoveel dichters per inwoner als in Groningen.
Het doel van de overzichtssite is geïnteresseerde bezoekers, lezers, liefhebbers en (festival)organisators kennis te laten maken met alle Groninger dichters: overzichtelijk, compleet en alles op één plek. Ter inspiratie, ter kennismaking, als cv of als promotiemiddel. Handig voor de dichter, die zijn of haar informatie gemakkelijk kan delen met belangstellenden.

Lancering Dichtstad Groningen
Vrijdag 20 april, vanaf 18.00; lancering om 20.00
Brasserie, Het Paleis Groningen


De website dichtstadgroningen.nl is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Gemeente Groningen, het Huis van de Groninger Cultuur, Kunstraad Groningen en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Geen opmerkingen: