De vaste eetstek van Doeke en mij, Boven Jan, is gestopt, leeggemaakt en schoongemaakt, dus wij moesten op zoek naar een nieuwe vaste plek. De komende tijd onderzoeken we een vervanger voor Boven Jan.
Op weg naar Eetcafé Schuitendiep kwamen we in de Poelestraat toevallig een grote groep tegen van Boven Jan die juist gisteren het pand hadden opgeleverd. We kregen nog wat extra tips mee.
Eetcafé Schuitendiep zit aan het Schuitendiep, dat is wel overzichtelijk. Vroeger (zo'n twintig jaar geleden) zat daar Hommius, een eetcafé waar ik vaak met mijn ex kwam, dus in het pand liggen nogal wat herinneringen. Het was enorm opgesjiekt, evenals het eten.
Helaas heb ik van het voorgerecht geen foto's gemaakt, want dat was heel bijzonder. Kabeljauwfilet in een diep bord en aan tafel werd er hete bouillon overheen geschonken. Heerlijk. In de hoek van het bord waren een tiental garnaaltjes gedrapeerd over een drolletje mousse van het een of ander. (Ik denk dan altijd dat iemand met zijn vingers zo'n garnaaltje een voor een daar heeft neergelegd en dat idee is niet zo lekker - ik heb liever dat eten wat minder aangeraakt op het bord terecht komt.)
Doeke at een geitenkaastrio, ook lekker volgens hem.
hoofdgerecht Coen |
hoofdgerecht Doeke |
nagerecht Coen |
nagerecht Doeke |
Bediening: ruim voldoende (niet helemaal berekend op ironie), wel vriendelijk en alert.
Locatie: goede plek, veel tafeltjes voor twee, een beetje lawaaiig
Kosten / baten: €89,- (voor drie gangen + drank en de kwaliteit van het eten is dat heel redelijk)
Boven Jan-gehalte: Wel een plek om terug te komen en om aan iedereen aan te raden (zeker aan vegetariërs). Moeten we niet wekelijks doen. Niet zo gezellig en ongedwongen als Boven Jan.
Een 9
Geen opmerkingen:
Een reactie posten