hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 25 mei 2012

Literaire wandeling Groningen gepresenteerd

Jean Pierre Rawie en Corien Bleeker ontvingen vanmiddag uit handen van Douwe van der Bijl de eerste exemplaren van de Literaire wandeling Groningen. Voorop het wandelboekje staat namelijk het mooie dubbelportret dat Dolf Verlinden ooit maakte van Driek van Wissen en Rawie.
Roos Custers en Nick ter Wal, de makers van het boekje dat compleet nieuwe wandelingen bevat met vele nieuwe schrijvers en dichters, werden daarna aan een diepte-interview van een kwartier onderworpen door Doeke Sijens die alle zeilen moest bijzetten om de schrijvers, die de achtergrond als hun natuurlijke habitat beschouwen, enige anekdotes te ontfutselen. Roos Custers onthulde dat Nick ter Wal nog niet alle wandelingen echt had gelopen. 'Maar wel de langste naar Haren,' sprak Ter Wal die het publiek aanbeval om op die route maar een deel per bus te doen.
Het aanwezige publiek werd vervolgens in vier grote groepen opgedeeld voor een kleine rondgang door de Oude Boteringestraat en de Oude Kijk in 't Jatstraat. Giny Backers (die deze foto's maakte) liep met de Doeke-groep mee en kiekte de schrijvers die spontaan hun huisdeur opendeden om op de drempel een gedicht voor te lezen zoals Karel ten Haaf en Jan Glas.Waarna, zoals gebruikelijk in de literatuur drank. Het boek is hier te bestellen en vanaf volgende week is het verkrijgbaar in de boekhandel.

Meer foto's zijn te vinden op de Facebook-pagina van Uitgeverij kleine Uil.

Geen opmerkingen: