hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 2 november 2014

Erik Kweksilber ontvangt Erepenning van de stad Groningen


Toet literair Groningen was gisteren aanwezig in galerie Noorderlicht om Erik Kweksilber uit te zwaaien als de derde eigenaar van Godert Walter. Van Jean Pierre Rawie tot Joost Oomen, van Eva Cossée tot Anton Scheepstra en Peter ten Hoor, van Douwe Draaisma tot andere professoren. We zagen boekmaker Martien Frijns, bibliotheekbaas Doeke Sijens, sociaal-democraat van de oude stempel Klaas Swaak en natuurlijk veel, heel veel klanten.
Uit handen van loco-burgemeester Roeland van der Schaaf ontving de boekhandelaar de erepenning van de stad Groningen voor zijn verdiensten (zie hier een mooie foto van het moment, ik stond helemaal achteraan de massa).
Na een lawine aan toespraken, waarbij Herman Sandman de geestigste hield, kwam eindelijk Kweksilber zelf aan het woord die zijn vertrouwen uitsprak in zijn opvolgers en iedereen bedankte, maar uiteindelijk toch een lezer met een missie bleek, want als mensen nu nog steeds niet de Radetzkymars van Joseph Roth in huis hadden, dan moesten ze die nu onmiddellijk kopen. Waarvan akte.

1 opmerking:

Harry Perton zei

Brrrr, wat een drukte. Dat had ik niet lang volgehouden.