hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 21 september 2007

De beste boekverkoper van 2007

Een paar jaar geleden is de Albert Hogeveen-bokaal in het leven geroepen voor de beste boekverkoper van het jaar. Albert Hogeveen is een illustere boekverkoper uit Groningen die Scholtens-Wristers (nu Selexyz) groot gemaakt heeft en vervolgens er uitgegooid is.
Op de site van de Elspeet-conferenties staat: 'Tijdens Manuscripta konden vakgenoten en lezers hun Beste Boekverkoper 2007 nomineren. Er zijn zo veel nominaties binnengekomen, dat er zelfs voor de longlist moest worden geschrapt. Alleen de boekverkopers die meerdere keren werden genomineerd hebben de longlist gehaald.'
Laten we daar een paar vraagtekens bij zetten. Is het mogelijk dat door de keuze voor Manuscripta veel mensen niets wisten van deze prijs? Is het daarom verklaarbaar dat er geen enkele boekverkoper uit Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland op staat: de provincies waar toch relatief het meest gelezen wordt? Moeten we dit jaar deze prijs maar niet serieus nemen. Kijk op deze kaart naar de plaatsen waar de beste boekverkopers vandaan komen. Steden als Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Arnhem en Zwolle staan buitenspel. Volgend jaar maar weer een andere organisatie van de prijs?

(klik op het plaatje voor een vergroting)

Geen opmerkingen: