hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 3 februari 2013

Thijs Poelhekke dorpsdichter van Raalte

Altijd als je denkt dat het niet erger kan, wordt het toch erger: gisteren is Thijs Poelhekke dorpsdichter van Raalte geworden. Poelhekke komt uit Heino, maar studeert Nederlands in Utrecht volgens De Stentor. Volgens de opname hieronder probeert hij 'een grote bijdrage te leveren aan de wezenlijke problemen die hier spelen in de gemeente.' De student Nederlands doet dat inderdaad door middel van zijn gedicht.
Of hij de module poëzie al heeft gevolgd weet ik niet, hier enkele (als parodie bedoelde?) regels uit zijn winnende gedicht:
Straks tijdens zomerfeesten, gaat men samen aan de drank
In't bont gezelschap kernen, zo harmonieus van klank.
Welk een onmeet'lijk geluk, voor bezorgers van uw krant,
Helemaal even alleen, in dit fraai Sallandse land.
In het onderstaande filmpje zie je Poelhekke zichzelf voorstellen, vanaf 4.36. We wensen Raalte veel sterkte en hopen dat de dorpsdichter zijn studie zal intensiveren.

1 opmerking:

Benne Solinger zei

Benne Solinger, de eerste dichter bij Raalte, vond je ook niet geweldig als dichter,Coen. Maar je hebt gemerkt dat die er veel werk van maakte en jij hebt hem ook heel wat kunnen leren. Benne had als vrijwilliger zich ingezet voor poeziedagen vanuit zijn vrijwilligerswerk bij RTVRaalte. Later zette hij zich, samen met Gerda Westinga van de Raalter Bibliotheek, in om in Raalte een dorpsdichter te krijgen, met succes. De bevolking mocht meeliepen en Benne won nipt. Hij maakte in 2 jaar ruim 90 gedichtenbundel zette het dorpsdichtersschap op de Raalterkaart. De meeste inwoners kenden hem. Bij de tweede verkiezing won Gert Katenbergee stemden toen geen 360, maar bijna 1000 mensen mee. Ook hij deed serieus zijn best. Thijs Poelhekke, een 'grappig' ???? studentje wist met zijn Facebookvrienden in een paar weken het dorpsdichtersschap in Raalte om zeep te helpen. Meest schrijnende vond ik dat de Stentor hem de hemel in prees en nooit meer inhoudelijk wat schreef toen de dorpsdichter verdwenen was. Dit is de eerste keer dat ik reageer. Heb het mij enorm aangetrokken... Zo onverantwoord als mensen omgaan met iets dat met hard werken van de grond gekomen is.