hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 1 november 2008

Martin Ros: de hoogtepunten van 1 november


Over directrices met vier jaar mulo en Peter van Dijk eh Peter R. de Vries en andere hoogtepunten van Martin Ros op radio Selexyz.

Peter R. de Vries - Een moord kost meer levens en De ontvoering van Alfred Heineken
- De luisteraars moeten zich schrap zetten als ze ook nog tv kijken, want er komt een geweldige uitzending van anderhalf uur, vrijdag, deze week, over eh, die heb je dus gezien gisteren, want het is dan zaterdag, dan hebt u hem al gezien, over, op de televisie, over die affaire.
- Peter van Dijk [R. de Vries, cp] was toen nog klein.
- Maar daarin heeft Peter R. de Vries, die ik goed ken, want vroeger liep hij altijd bij het postkantoor in Hilversum de post op te halen, dan kwam ik hem dus tegen als ik daar ook was, Peter de Vries, die er ook heel leuk uitziet en die door zijn uitgever, ook de uitgever van Baantjer en dus van Baantjer en Peter de Vries kan die uitgever denk ik voortreffelijk leven, heeft ie twee boeken gepubliceerd die mijn aandacht hier hebben.
- Daar heeft Rinus Ferdinandusse met wie ik vroeger die reeks maakte, Crime de la Crime, dus ik weet er wel iets van hoor, als de mensen denken: waar praat hij nou weer over? Weet ie dat ook? Ik heb een hele reeks gemaakt over misdaadromans! En hier voor me ligt eigenlijk het beste boek van Peter van Dijk. Selexyzpresentator: De Vries, Peter R. de Vries.


René Appel - Weerzin
- Selexyzpresentator: Is dat familie van Karel Appel, eigenlijk? Welnee, da's een verzonnen naam, nee. René Appel was hoogleraar voor de taal van de allochtonen, die schijnen een ei..., ja jij lacht, die schijnen een eigen taal te hebben. Daar heeft ie les in gegeven. Heel curieuze man.
- Ik heb het net uit. D'r zitten nog de korrels in van de chocola die ik 's nachts om drie uur altijd toegevoerd krijg. Ja, zo lees, zo leef je maar wat aan, hè.
- Drie vrouwen, gaat 't jou ook niet ver? Je hebt er wel eens twee vermoord, maar drie vind je toch vrij veel.


Joris van Casteren - Lelystad
- Hij heeft een boek geschreven over schrijvers die één boek [schrijven, cp] en daarna verdwijnen. Je weet, er verschijnen ontzettend veel boeken, die worden uitgekozen door die nieuwe uitgeverijen, allemaal directrices, meestal zijn het directrices met vier klassen mulo. Die moeten dan bepalen, ja echt waar, ramp...rampzalig! Een boek moet toch goed zijn? De hele wereld ligt vol met goeie boeken, dan ga je toch geen rotzooi uitgeven?
- Volgens Joris van Casteren zijn is dit stadje bevolkt langzamerhand door ongedierte. Er wonen hele slechte mensen die die huizen uitwonen. Mannen en vrouwen die elkaar de deur uittrappen. Het is... Lees het maar. Het is een puur... hij heeft er ook aan meegedaan aan rotzooitrappen. Want zijn vader liep de deur uit, ging het onderwijs hervormen, maar liet het hele gezin ook meteen achter zich. Die vrouw bleef alleen achter met de ene minnaar na de ander. Dat maakt die jongen allemaal mee en die is toch nog een verdienstelijk journalist geworden.
- Het wordt allemaal drek. Stront en het pies zitten voor de deur. D'r is niemand die ergens op let. Ja, sorry dat is het. Dit is de werkelijkheid, een geweldig boek.
- Ik zeg niks lelijks van ze. Ik zeg nog... ik rij er graag doorheen.


Vooruitblik voor volgende week:
Het ligt hier voor, niet voor me, want ik heb het nog niet ontvangen, maar ik ga het onmiddellijk lezen. Dat is een boek van Ross. Ja verkeerde Ross Selexyzpresentator: Tomas Ross. met twee essen, je moet natuurlijk Ros met één s zijn, maar Ross met twee essen, Tobias, die volgens jou een verfomfaaid gezicht heeft, maar dat komt Selexyzpresentator: Tomas. Tomas! maar hij maakt drie boeken per jaar! [...] Hij is ook zeer bevriend met... hoe heet die man die vermoord is? Selexyzpresentator: Pim Fortuyn? Neeee, die man die vermoord is? Selexyzpresentator: Theo van Gogh. Theo van Gogh! [...] Nu komt hij met het boek dat heet ook Thomas Mann, Tomas Ross!/Havank.

Geen opmerkingen: